CONSILIERE PSIHOLOGICA ONLINE 

psiholog Corina Paraschivescu

…orice se intampla in jurul tau da valoare vietii tale!

Numeroase studii efectuate in ultima vreme demonstreaza ca sedintele de consiliere psihologica online sunt la fel de eficiente ca sedintele ,,fata in fata”.

Pe langa aceasta sedintele de consiliere psihologica online prezinta si alte avantaje. Poate cel mai mare avantaj il reprezinta faptul ca poti beneficia de sprijin psihologic activ oriunde te-ai afla.

Totusi, ideal ar fi sa te afli intr-o locatie care sa-ti poata asigura confidentialitatea , nu e indicat ca terte persoane ( fie prieteni, fie din familie) sa asculte in direct discutia ta cu psihologul; poti, bineinteles sa povestesti oricui crezi de cuviinta, ceea ce discuti cu psihologul, dar e bine ca tu sa hotarasti ceea ce vrei sa se stie si ceea ce vrei sa nu se stie din cadrul consilierii.

AVANTAJELE CONSILIERII PSIHOLOGICE ONLINE

N
- economisiti timp
- flexibilitatea programului
- eviti aglomeratia din trafic
- poti beneficia si de planificare de urgenta
- suport psihologic imediat
- pentru interactiunea telefonica, nu e necesar as ai cunostinte tehnice sau aparatura sofisticata, sau acces la internet
- poti sa-ti pastrezi anonimatul (iti va fi adus la cunostinta si faptul ca voi intocmi o fisa de convorbire, la fel cum folosesc si in cabinet, fisa de convorbire prezinta o rubrica in care consemnez anonimatul la solicitarea clientului)
- contactul prin telefon ofera o anonimitate maxima
- poti beneficia de consiliere psihologica in confortul tau personal, fie ca esti acasa, la casa de vacanta, in concediu, etc.
CAND AR FI BINE SA APELEZI LACONSILIERE PSIHOLOGICA?

– cand scenariul vietii tale nu mai corespunde cu ceeea ce-ti ofera viata

– cand simti ca-i necesar
cand simti un blocaj existential, relational, profesional, etc.,

cand te afli intr-o cumpana si cauti decizia cea mai buna,

cand te simti traumatizat de anumite evenimente/ persoane,

– atunci cand vrei sa evoluezi, pur si simpplu, atunci cand VREI!
si ar fi bine sa stii ca pentru asta – nu-i prea devreme – nu-i prea tarziu,

ACUM E MOMENTUL POTRIVIT!

Si in cele din urma, dar nu in ultimul rand, e bine sa stii ca EU, ca psiholog, spre deosebire de prieteni, colegi, rude, etc….

NU CRITIC!

NU JUDEC!

NU ETICHETEZ!

NU-MI IMPUN PUNCTUL DE VEDERE!

Stiu ca in spatele fiecarei probleme/ hotarari/nelamuriri/ actiuni/ stau alte si alte ,,macazuri”, care te-au facut s-o iei pe-o anumita linie a vietii.

Impreuna GASIM SOLUTII !Pentru ca, asa cum am constatat de-a lungul timpului, ORICE PROBLEMA ARE MAI MULT DECAT O SOLUTIE!

CAND SA NU APELEZI LA CONSILIERE PSIHOLOGICA ONLINE

cand esti ,,impins de la spate” de diversi(prieteni, vecini, rude, colegi)

cand vrei o rezolvare rapida a unei  probleme care necesita, in mod normal, timp de rezolvare

cand NU vrei sa-ti rezolvi problema pentru ca ti-e bine cu ea, nu o consideri o problema, doar cei din jur o considera problema(discutabil!;
daca convietuiesti bine cu problema, ar fi pacat sa vina un psiholog si sa-ti strice ,,armonia”.

cand nu esti dispus sa recunosti ca ai o problema,

cand nu ai incredere in psiholog,

cand crezi ca e mai IEFTIN si mai COOL sa-ti expui problema spre rezolvare prietenilor.

cand ai de gand sa-l minti pe psiholog, chiar si prin omisiune, cand crezi ca numai psihologul e raspunzator cu/ de rezolvarea problemei tale (psihologul nu e xanax!)

Mai simplu, sa nu apelezi la psiholog daca NU VREI sa apelezi la psiholog si sa apelezi la psiholog daca VREI sa apelezi la psiholog!!!

si totusi, fie ca vrei , fie ca nu vrei , am sa-ti dezvalui un exercitiu simplu care-ti va echilibra gandirea si te va ajuta sa iei cea mai buna hotarare

Opreste-te o clipa din iuresul vietii si al gandurilor, inchide ochii ,respira si expira adanc de 3 ori, numara in gand de la 10 la 1,( 10…, 9…8….1), stai cu ochii inchisi si intreba-te; sa apelez la psiholog sau sa nu apelez la psiholog? Primul raspuns care-ti va veni in minte este raspunsul potrivit.

Se spune adeseori că noi ne folosim doar 10% din creier. În realitate, mintea conştientă este cea care nu are nevoie să folosească decât 10% din resursele creierului. Cu alte cuvinte, procesele de gândire, luarea deciziilor, planificarea, văzul, auzul, gustul, atingerea şi mirosul (toate sunt activităţi conştiente) nu necesită în total decât 10% din puterea de procesare a creierului.

Ce se întâmplă cu celelalte 90 de procente? Ei bine, dacă mintea conştientă nu se foloseşte decât de 10% din puterea creierului, celelalte 90 de procente sunt folosite de ceea ce numim minte subconştientă.

Această PARTE MAJORITARA SI TACUTA a creierului  acumulează şi stochează în permanenţă informaţii; aceasta parte menţine funcţionarea eficientă a sistemelor corporale.

Este foarte important să înţelegem că mintea subconştientă exercită o INFLUENTA INVIZIBILA, dar foarte PROFUNDA, asupra tuturor acţiunilor, comportamentelor şi sentimentelor noastre.

Marea majoritate a oamenilor nu se gândesc prea mult la subconştientul lor. Gândeşte-te ce ar însemna  să preiei toate funcţiile minţii tale subconştiente?! Gandeste-te ce-ar insemna sa rezolvi singur(a) toate problemele vietii ?

Subconstientul tau stie cel mai bine si vei primi un raspuns adecvat pentru momentul la care ai pus intrebarea !

ETAPELE CONSILIERII PSIHOLOGICE ONLINE

ETAPA I
Presupuse alegerea unui serviciu psihologic dintre cele afisate pe site
ETAPA II

Achitarea contravalorii serviciului psihologic ales prin SMS sau link de plata

* spre deosebire de consilierea la cabinet, consilierea online presupune achitarea anticipata a serviciului psihologic

In cadrul primei sedinte vom hotari impreuna daca putem colabora si care este obiectivul dorit, eventual , daca problematica dvs. nu este de competenta mea, pot sa va indrum catre un alt coleg(a) sau catre alt specialist. din aceste motive tariful pentru prima sedinta este de 50% .

Pentru ca nu toata lumea are cont bancar sau doreste anonimizarea platii, am introdus pentru prima sedinta plata prin SMS, una din cele  mai simple si mai sigure modalitati de plata, unde nu e necesar sa se foloseasca nume de utilizator sau acces la card. Dureaza de obicei sub 1 minut si cel mai mare avantaj este ca in nici un moment detaliile clientului nu sunt dezvaluite nimanui.

A 2 a modalitate de plata este Link2Pay prin Netopia, plata cu cardul

A 3 a modaliatate de plata este prin transfer bancar in contul deschis la Banca Transilvania, IBAN RO90BTRL03601201265432XX titular cont Paraschivescu Claudia Corina cu mentiunea „consiliere psihologica online”

ETAPA III

trimiteti un email (psihologtimisoara@yahoo.com) sau un SMS la nr tel. 0771351063 pentru a gasi impreuna o zi si un interval orar confortabil pt. amandoi .

ETAPA IV

Alegeti modalitatea preferata de conexiune

Telefonic fara video

Telefonic cu video call
WhatsApp
Zoom (maxim 40minute)
Skype
Google Hangouts, etc

ETAPA V

urmati recomandarile expuse mai jos.

Recomandari pentru a putea efectua consilierea psihologica online

gasiti un loc in care sa aveti intimitate (in casa, in masina, etc.)

ar fi de preferat sa folositi laptopul dar daca preferati telefonul, e indicat sa-l asezati pe un dispozitiv, sa nu-l tineti in mana si sa folositi casti

verificati daca laptopul sau telefonul sunt incarcate sau daca sunt bransate la o sursa de curent

verificati conexiunea la internet sau conexiunea mobila

Sunt interzise inregistrarea sau difuzarea consilierii atat de catre psiholog cat si de catre client

TARIFE

Contact

6 + 15 =