DESPRE MINE

Probabil cel mai important , in contextul de fata, este sa stii ca sunt psiholog si psihoterapeut atestat de Colegiul Psihologilor din Romania din aprilie 2009 (cod RUP 07365) si-mi desfasor activitatea in cadrul Cabinetului Individual de Psihologie din 2009 sub avizul – 1TM 1468- dat de Colegiului Psihologilor din Romania.

Competentele pentru care sunt atestata ca psiholog practicant autonom sunt *psihologie clinica *psihologia muncii si organizationala*psihologia transporturilor*psihologie aplicata in domeniul securitatii nationale.

Am inceput formarea in psihoterapie in 2010 studiind Psihoterapia Pozitiva, dar am parasit aceasta zona a psihoterapiilor , fiind atrasa de mirajul hipnoterapiei si mi-am continuat formarea in Tehnici de relaxare si hipnoterapie ericksoniana (hipnoza clinica), formare completata de tehnicile EMDR (EYE MOVEMENT DESENSITIZATION AND REPROCESSING) .

 Asta ar fi pe scurt descrierea formarii profesionale, lasand la o parte multiplele cursuri de formare continua, conferinte, workshopuri, etc., care mi-au intregit cunostintele .

 Adevarul este ca nu diploma de psiholog te sustine in aceasta meserie, diploma, studiile universitare si de master sunt doar niste jaloane, poti fi un psiholog sau un psihoterapeut real doar daca accepti sa fii intr-o evolutie si intr-un proces de formare si informare continuu.

 Un psiholog nu se formeaza in 3 sau in 5 ani, un psiholog nu se formeaza citind 10-20 de carti de dezvoltare personala, un psiholog nu se formeaza usor, titlul profesional se poate obtine, aparent, usor, dar a te implica cu adevarat in aceasta profesie inseamna mult mai mult decat se poate percepe din afara ei, nu e vorba numai despre a asculta si a vorbi…… Profesia de psiholog/ psihoterapeut necesita cunostinte multiple din domenii multiple, pentru simplul fapt ca ai de-a face cu oameni diferiti, cu profesii diferite, cu probleme diferite, cu valori diferite, cu personalitati diferite și pentru a gasi și a păși impreuna pe drumul consilierii psihologice sau a psihoterapiei, e necesar să empatizezi, să privești din perspectiva clientului/ pacientului.

„Toti suntem formati din lumini si umbre.

NOSCE TE IPSUM! pornind de la formula socratică- Cunoaste-te pe tine insuți! as completa- si vei cunoaste/ intelege intreaga lume!

Oricat de obiectivi am vrea sa parem, cand suntem intrebati- ,,cine esti?,,- , suntem subiectivi.

Pornind de la aceasta premisa mai raman si intrebarile…..

* sa ma laud sau sa ma prezint cu modestie?

*sa spun mult(e) sau putin(e)?

*sa fiu succinta sau sa ma prezint mai complex?”

Corina Paraschivescu 

Am ales calea psihologiei si mai apoi a psihoterapiei, dupa scurte sau mai lungi, opriri, pe dferite domenii, aparent diferite, dar care au avut darul sa ma formeze pentru aceasta profesie.

Așadar, am poposit, mai mult sau mai puțin

*pe domeniul stiintific ca laborant biochimist la un laborator de cercetare a plantelor, pentru ca a fost o perioda in care eram fascinata de fitoterapie si lucrarea mea de diploma a avut titlul „Plantele medicinale-substantă activă, actiune farmacodinamică”.

*pe domeniul artistic, fiind absolventa a Scolii Populare de Arta, sectia actorie, un timp mi-am desfasurat activitatea profesionala pe scena Teatrului National din Timisoara.

*pe domeniul pedagogic,,perioada in care am fost educatoare , a fost una din cele mai frumoase perioade, invatandu-i pe copii, de fapt, am invatat de la copii.

*pe domeniul juridic, fiind licentiata in stiinte juridice, am avut oportunitatea sa învaț multe de la oameni si despre oameni

Peste ani mi-am dat seama, ca fiecare profesie, care m-a insotit in viata, a avut rostul ei, timpul ei si rolul ei. Mi-am dat seama ca nu am studiat nimic intamplator si n-am pierdut (cum se spune!) timpul. Am invatat din tot si din toate…si chiar de toate! Si inca invat…si inca studiez…si inca mai cred ca o zi incar n-ai invatat nimic, e o zi pierduta.
Consider ca omul este in continua evolutie si niciodată nu este prea târziu pentru schimbări, pentru împliniri, pentru vise, pentru rezolvari.

Cred ca cea mai buna investitie pe care o poti face in viata, este investitia in propria -ti persoană.

De aici s-a nascut si logo-ul cabinetului -,,…orice se intampla in jurul tau, da valoare vietii tale!,,

VALOARE!

Ti-ai pus vreodata intrebarea, Tu cel/ cea care citesti acum, ce valoare ai? Si nu ma refer la valorile materiale, pe care le-ai acumulat, sau nu, in timp, ma refer la valoarea ta ca OM, Cat valorezi TU si cine esti, de fapt, TU??

Se spune ca noi suntem ceea ce cred altii ca suntem, ceea ce credem noi ca cred altii ca suntem si, de fapt, suntem ceea ce suntem atunci cand nu ne vede nimeni, cand suntem doar noi cu constiinta noastra. Asadar, cine esti TU? Ce-ti spune constiinta? Da, asta esti, ceea ce-ti spune constiinta!

Luand in considerare acest melanj, TU cine te crezi? Cine crezi ca esti? Ce crezi ca cred altii despre tine si de ce crezi ca cred ei asta? Dar daca de maine te-ai schimba, in rau sau in bine? Daca ai pierde sau ai castiga? Ce ai crede? Ce ar crede? Cine ai fi?

Pana sa-ti raspunzi la intrebarile de mai sus, am sa-ti fac o destainuire… cel mai mare compliment pe care l-am primit vreodata a fost in anul 2010, pe drumul Bucuresti-Timisoara, intorcandu-ne de la un examen sustinut la Colegiul Psihologilor, o colega psiholog mi-a spus deodata, in contextul unor discutii si argumentari…, tu cred ca ai putea sa faci orice meserie!

Deci, cine sunt? Cine suntem? Exista congruenta intre ceea ce credem noi despre noi si ceea ce cred altii despre noi si intre ceea ce vrem sa creada altii despre noi? De cele mai multe ori consilierea psihologica ne poate darui aceasta congruenta!

…Fie ca ne vom intalni , fie ca nu ne vom intalni pe drumul consilierii psihologice, eu iti doresc o calatorie frumoasa prin viata ta, cu zile luminoase, cu nopti linistite (fara insomnii), cu rezolvari, cu impliniri!

Contact

7 + 11 =

Telefon

0771351063

Locatie cabinet

Timisoara, Bulevardul Take Ionescu, nr 42, sc B, ap 2