CINE-I PSIHOLOGUL?🗝
psih. Corina Paraschivescu

 

Psihologul este un personaj ,,magic, unul care se ocupa cu magia alba-neagra-roz-bombon ( ceva gen flacara violeta de care rad nestiutorii!) . Psihologul este un personaj care te studiaza, iti citeste gandurile ,unul  la care te duci atunci cand vrei sa zica lumea despre tine ca ,,ai cu capul”.
Totusi, daca deja nu mai poti si nu mai poti, adica in extremis, dupa ce ai epuizat tot cortegiul de sfatuitori – prieteni, colegi, vecini, verisori si alte neamuri- , nu-ti mai pasa ce-o sa zica lumea si o bifezi si pe asta cu psihologul. Deci in extremis nu-ti mai pasa ce-o sa zica lumea, dai repede-fuguta la psiholog, sa-ti dea niste sfaturi, sa-ti rezolvi repede intr-o sedinta , maxim doua, problemele pe care le-ai ,,castigat” intr-o viata.
Psihologul musai o sa-ti spuna ce sa faci, cum sa faci, ca sa faci BINE si sa te faci repede BINE.
Psihologul e detinatorul tuturor solutiilor, el da numai sfaturi intelepte, sfaturi pe care le-a invatat acolo la scoala aia de la facut pe el psiholog. Zicala ,, cine nu are batrani sa-si cumpere e echivalenta cu ,, e bun un psiholog la casa omului” ( n-ai auzit de zicala asta? auzi acum)
Cum ?E fals tot ce am spus?E eroare? E oroare? E eroare sau oroare? DA, e putin eroare si e putin oroare, daca nu exista dorinta de informare.
Totusi, de ce sa-ti pierzi tu timpul la psiholog sa vorbesti si sa mai si platesti ,,o caruta de bani”, nu mai bine iei un XANAX sau o pastila de ,,somn usor”? …….si se rezolva toate problemele !….pana cand? pana cand trebuie sa iei 2 XANAX si 2 SOMN USOR / dOrmilin /.… /, apoi 3XANAX SI 3 DORMI USOR, apoi 4 pana incepi sa canti ce-ai invatat in copilarie, cantecul acela cu 1 elefant se legana pe o panza de paianjen, apoi 2 elefanti, apoi 3……Apoi? ……si mai apoi?🤔

VA URMA!